Jedi Moli Voli Knjiga Pdf Downlo
I budui da sam ve u skruenoj pozi na podu, dozvolite da se u tompoloaju vratim tri godine unazad, u vreme kada je cela pria poela -u trenutak kada sam se zatekla u istoj pozi: na kolenima, na podu,u molitvi.
Jedi Moli Voli Knjiga Pdf Downlo
Sauvau za kasnije raspravu o tome da li bog uopte postoji (ne -imam bolju ideju: hajde da skroz preskoimo tu raspravu), i prvo uda objasnim zato koristim re bog, kada bih jednostavno mogla dakoristim neke druge red kao to su: Jekova, Alah, iva, Brama, Vinaili Zevs. Takoe bih boga mogla da nazovem ono", kao to to ine starisanskrtski tekstovi, i to je po mom miljenju najblie sveobuhvatnomi neopisivom biu koje ponekad doivljavam. Meutim, ono" - stvar, nebie - deluje mi nekako bezlino i zato ne mogua mu se molim.Potrebno mi je valjano ime kako bih u potpunosti osetila njegfr volino prisustvo. Iz istog razloga, kada se molim, svoje molitve neuznos^ kosmosu, velikoj praznini, uzvienom biu, celini, tvorcu,svetlosti, visoj sili,
Nemam nita protiv tih termina. Smatram da su svi jednaki zato tosvi jednako odgovarajue i neodgovarajue opisuju neopisivo. Meutim,svakom od nas je potrebno odgovarajue ime za ono to ne moemo daopiemo, a bog je ime koje mi deluje nekako najtoplije, stoga munajradije pribegavam. Takoe bih dodala da se bogu generalno obraamkao njemu" to mi mnogo ne smeta jer je, po mom miljenju, to samoprikladna personifikacija zamenice a ne puki anatomski opis ili pakpovod za revoluciju. Naravno, ne smeta mi kada ljudi bogaoslovljavaju sa ona" i razumem njihovu potrebu da to ine. ponavljam- za mene su to sve identini termini, jednako odgovarajui ineodgovarajui. Pri tom smatram da pisanje svake zamenice velikimslovom ima svojih drai, neto poput malog znaka panje u prisustvuboanskog. : i Kulturoloki, mada ne teoloki, ja sam hrianka. Roenasam u protestantskoj, anglosaksonskoj porodici. I mada volim togvelikog uitelja mira koji se zvao Isus, i mada zadravam prava da seu odreenim situacijama zapitam tabi On zaista uinio, ne mogu dasvarim to uvreeno hriansko pravilo koje insistira na tome da jeHrist jedini put do boga. U tom sluaju, strogo uzevi, sebe ne moguda nazivam hriankom. Veina hriana koje poznajem deli ovo mojemiljenje, i to s puno dostojanstva i otvorenosti. Opet, veinahriana koje poznajem ne izraava se naroito pobono. Za one koji toine (strogo uzevi), sve to mogu da uinim je da izrazim svojealjenje ukoliko vredam njihova oseanja i stoga se drage voljepovlaim iz njihove oblasti.
to te volim. Vrati se u krevet, jer jedino to sada moe da uinije da se odmori i pobrine za sebe dok ne sazna odgovor. Vrati se ukrevet, jer kada doe oluja, morae da bude dovoljno jaka da se nosis njom. A oluja se sprema, draga moja. Samo to nije. Ali neeveeras. Stoga: 076b4e4f54